Nieuws


 

Herstel verloopt goed.

Al een tijdje ben ik geblesseerd aan mijn enkel. Door een val van een van mijn jonge paarden heb ik mijn enkel gebroken. Ook al liep dat herstel voorspoedig, heb ik na 2 maand toch een infectie opgelopen. Gelukkig is de wond van die infectie nu grotendeels geheeld en kan ik nu weer gedeeltelijk aan het werk.  


Rocky een 4e en 6e plaats tijdens Cappeln internationaal

Afgelopen weekeinde 8,9 en 10 juli zijn we afgereisd naar het Duitse Cappeln met Rocky voor een mooi internationaal concours wat daar georganiseerd werd. Het was een relatief rustig concours met alleen een groep Prix st George en Grand Prix combinaties wat gehouden werd op het mooie terrein van stoeterij Vorwerk. Rocky en ik hebben niet onze allesbeste proeven laten zien maar ondanks dat toch mooie scores kunnen neerzetten. In De Prix st Georges waren we beiden niet echt op elkaar afgestemt. Er zaten hele mooie onderdelen in onze proef maar ik reed zelf een telfout in een serie en zo waren er nog een paar rommeltjes, hierdoor was de score niet hoger dan 67% en moesten we genoegen nemen met een 6e plaats. In de Inter I op zondag was Rocky erg fris wat zorgde voor een mooi beeld maar dan ook paar taktfouten in een uitgestrekte draf en overgangen die normaal vloeiend gaan waren iets minder mooi. Toch had een jury ons nog op de eerste plaats gezet met dik 70%. uiteindelijk werden we met bijna 69% vierde. We hebben echt genoten van de concours dagen op stoeterij Vorwerk. We zijn met eten en drinken in de watten gelegd, de stalling en alles eropheen was goed geregeld. Ook samen met Janneke Overduin en Anna Kordatzaki met hun begeleiding hebben we kunnen genieten van een mooi georganiseerde bbq met heerlijk eten. 


Geslaagd concours in haaksbergen voor Effect Jimmy Rocky en Schatz

Afgelopen week stond op onze kalender het concours op de mooie terreinen van Haaksbergen  

We zijn op woensdag met onze grote Jazz merrie Effect Rythm daarheen gereden voor de Z1. Ze liep 2 hele fijne en gecontroleerde proeven. Dat werd beloond met 230,5 en 234,5 punten. We wonnen daarmee beide rubrieken. 

Op donderdag avond hadden we een flink gezelschap mee. Als eerste moest in de ring verschijnen onze nieuwe troef Jimmy in de Prix st Georges. Jimmy is in eigendom van Kim Koop en staat net een paar weken bij ons in training. Jimmy was al succesvol met Kim in het Z2. Toch is de africhting al voldoende om hem mee te nemen naar de Lichte Tour. De nieuwe combinatie moet nog wel aan elkaar wennen en zo slopen er nog een paar fikse fouten in de proef. Uiteindelijk wel een voldoende score  van 60.75. Hierna was het de beurt aan Rocky. Hij liep de Prix st Georges en de Inter I. Hij heeft inmiddels al veel gewonnen en staat er eiigenlijk altijd fijn aan. Dit keer lag de focus op de verbeterpunten. hierdoor waren de proeven iets minder strak als we normaal gesproken kunnen maar het is een goede generale voor Cappeln. In de Prix st Georges werden we 4e met 66,32 en in de Inter een tweede plaats met 66.84. Daarna was het de beurt aan Schatzmann in de Grand Prix. Hij stond er fijn aan en liet zeer goede dingen zien, zo had hij onder andere voor een piaffe een 7. Helaas krijgt hij in de ring nog wat last van spanning waardoor we fouten krijgen. Toch was het gevoel al weer een heel stuk beter. De score bleef hangen op 61%


Nieuw veulen voor Zurona

Onze prachtige fokmerrie Zurona (elite v. Negro x Vincent) heeft het leven geschonken aan een prachtige dochter. De mooie hoogbenige vosmerrie heeft als vader de alom bekende Apache. De naam van het veulen is Lurona, om de moederlijn in ere te behouden. 


Rocky en schatz winnen in Vorden

Rocky en schatzman mochten dit weekeinde mee naar Vorden. Rocky beet de spits af in de Prix st Georges. Hij liep op een klein foutje na een hele fijne proef. De pirouettes gaan steeds beter en alles is fijner afgewerkt. Ook de Inter I liep hij met gemak door, zijn draf was hierin nog mooier en ik was heel blij met hoe hij eraan trok.

Daarna was het de beurt aan Schatzmann. Hij loopt momenteel thuis zo fijn dat het nog zonde is dat het in de proef nog niet allemaal bijelkaar komt. Toch was de jury te spreken over de vorderingen. Horses.nl schreef er een mooi stuk over.

 

 http://www.lindaverwaal.nl/nieuws.asp#100


Rocky, Schatzmann en Effect Rythm, de laatste update

Het is alweer even geleden dat er een mooie update is geweest op de site van de laatste successen. We waren zeer druk met de paarden en de lessen dat het ons er een beetje bij in geschoten is.

Na het leuke internationale concours in Lier waar we met een fijne score nog 6e werden in de Kür mochten we 21 april naar Hagen. Dit Horses and Dreams concours van de familie Kasselmann is echt een van de mooiere internationale concoursen en voor ons ook nog eens niet heel ver weg.

Rocky liep echt twee hele fijne proeven in een zwaar deelnemersveld. Met in beide proeven tegen de 70% zaten we net niet in de prijzen. We hebben genoten.

Daarna was het weer de beurt aan Schatzmann in de Grand Prix in Geesteren. Hij scoorde op een haar na 62%. Hij begint echt veel meer mooie momenten te laten zien. Doordat hij nog wat spanning opbouwt in de proeven hebben we vaak te maken met wat fouten waardoor de hoge scores nog uit blijven. Maar in principe kan hij voor bijna elk onderdeel een goed punt scoren dus we moeten nu even voor een foutloze proef gaan. In Geesteren liet hij een fijne piaffe en passage zien. Ook Rocky liep mee in Geesteren. Hij liep de Prix St Georges en de Intermediaire I.  dit resulteerde in een 4e plaats in de Prix met 65,6% en een 1e plaats met 66.8% we wonnen onder andere een prachtig stang en trens hoofdstel van mijn sponsor Eponia!

Op 21 mei zijn we met Effect Rythm naar Rijssen gereden om in het Z1 te starten. Zij was na een lange tijd weer in de wedstrijd ring. Thuis zijn we vooral aan het werk om haar richting het hogere werk te trainen, dat wil onder andere zeggen- vliegende galopwissels. Ze wordt daar nog een beetje druk van en dat gaat ten koste van de contra galop. Beide hadden we in Rijssen nog wat consentratie problemen, en het was nog even wennen met de nieuwe proeven. De eerste proef waren we derde met 62.42. In de 2e proef zaten ook wat storingen net als in de 1e proef maar ik vond haar niet slecht lopen, de jury was er echter niet van gecharmeerd en gaf haar nog geen voldoende score. Zelf weet ik natuurlijk waar we aan moeten sleutelen. 

Op 21 mei zijn we naar de wedstrijd in Erica gereden. Schatz kwam weer aan start in de Grand Prix. Dit keer hadden we een mooie zig zag, wissels om de 2 en nog veel meer mooie stukken, alleen lieten we in de piaffe gedeeltes punten liggen, ook hadden we een onbedoelde serie om de pas tussen de pirouettes waardoor de 2e pirouette slordig werd. Met 62.25 konden we voorlopig tevreden zijn. Rocky liet zich weer van zijn beste kant zien. Hij won de Prix St Georges met 66.2% 

Afgelopen weekeinde de 29 zijn we met Effect Rythm naar Ootmarsum gereden om Z1 te starten. Zij krijgt steeds meer pit en dan merk je aan haar dat ze een Jazz afstammeling is. Ze werd in de eerste proef al een beetje kijkerig maar bleef nog bij de les. Zij won deze proef met 223 punten. In de 2e proef werd toch alles iets te eng en bouwde ze veel spanning op, ik besloot af te groeten en haar tot rust te laten komen in de ring.

 

 


Rocky goed gepresteerd tijdens Lier internationaal

In de eerste dagen van maart is Linda met Rocky LVD afgereisd naar het Belgische plaatsje Lier om daar in de Lichte Toer aan start te verschijnen. De voorbereiding verliep super en in de week ervoor was de training bij Edward ook zeer goed verlopen. Tijdens het rijden de dag voor de offiociele wedstrijd dag liep Rocky LVD ook heel fijn. Op donderdag moest de combinatie de Prix st. Georges proef rijden. Voor Linda's gevoel verliep dit goed op wat spanning in de pirouettes na. Helaas had Rocky LVD ook een been laten staan in de keertwendingem en verloren ze op vier onderdelen punten. Desondanks behaalde de combinatie 68% en waren geselecteerd om de volgende dag de Kür op muziek te mogen rijden. Op vrijdag werd de Kür verreden. Rocky LVD stond er fijn aan en de kür ging goed. Met een score van 70.68% werd een zesde plaats behaald. Voor Linda en Rocky LVD was dit een prachtig resultaat op hun tweede internationale concours. Op de planning staan Hagen ( duitsland ) en Oostende ( België ) 


Bezoek in Taiwan was weer zeer geslaagd

Afgelopen week van 22 januari ben ik naar Taiwan gevlogen voor een trainings weekje. De mensen op de stal waar ik deze trainingen verzorg zijn zeer vriendelijk en leergierig. Daarnaast hebben we nagenoeg iedere avond gezellige etentjes met heelijk Taiwanees eten. 


Rocky LVD debuteerd in CDI3* Drachten

Afgelopen week stond in het teken van CDI3* Drachten voor Linda en Rocky LVD.
Linda had 2 jaar eerder met Schatzmann en Boeve's K3 Noir al mogen rijden in deze mooie arena en dit keer was het voor de nog redelijk jonge Westfaalse hengst Rocky (Rockforever xFittipaldi) zijn internationale debuut.
Op vrijdag moest de combinatie rond half 7 de ring in voor de eerste proef. Dit was de Prix St. Georges. Rocky liep een hele fijne proef en was mooi gehoorzaam. Linda kon er fijn aan rijden. Met een score van boven de 68% en een 7e plaats in een sterk deelnemersveld kon de combinatie tevreden zijn. 
Op zaterdag om half negen begon de kür op muziek. Linda en Rocky waren de eerste die aan start verschenen. De kür verliep precies zoals ze hadden gewild alleen in de serie om de drie sloop er een klein foutje in maar die konden ze herstellen door de extra ingebouwde lijn die in de kür gemaakt was. Alles kwam mooi uit op de muziek van The Simple Minds gemaakt door Anne Boogman, de procenten vielen daardoor iets tegen. Uiteindelijk werden ze zevende met een score van bijna 69%. Rocky LVD heeft zich alle dagen super gedragen en dit belooft veel goeds voor de toekomst! Met dank aan de mooie setjes die de combinatie mocht dragen van Eponia, de topzadels van Custom en natuurlijk het topteam wat thuis achterbleef. 


Mooie scores tijdens Subtop Almelo

 

Afgelopen weekend werd de subtop verreden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Ook werden er deze dag de reguliere klasses vanaf het Z1 verreden.

Linda wist met Rocky LVD twee fijne proeven te rijden in het Z2. Deze wist ze met een respectabel puntenaantal beiden te winnen. Ook kwam zij deze zondag aan de start met haar hengst Schatzmann, die momenteel word voobereid voor een overstap naar de Zware Tour. Linda wist met Schatzmann een mooie tweede plaats te behalen in de Prix st. George achter Kirsten Beckers. De lichte tour bestond uit vele interessante namen waardoor we kunnen spreken van een mooie krachtmeting voor Linda.

Ook de leerlingen van Linda kwamen succesvol aan de start in de Lichte Tour. Marloes Bont en Inge Meijer wisten beiden een fijne proef te rijden met een goed percentage. Ook Mariska Meenhuis wist met twee troeven mooie prestaties neer te zetten in het ZZ-Zwaar. Kantoormedewerker bij Linda Verwaal Dressage Marieke Spoelstra wist in de reguliere klasses de Z1 op haar naam te schrijven met haar paard West Side Story, waarmee zij eveneens traint bij Linda.

 


Rocky Overijssels Kampioen Z2

 

Afgelopen weekeinde 15 augustus was het dan zover. Rocky LVD en Linda maakten zich klaar voor de regio kampioenschappen te Bathmen. Linda had al goede herrinneringen aan Bathmen omdat ze daar deze winter met Boeve's K3 Noir nog de Mondial Foods Cup gewonnen had. Rocky LVD stond er goed aan en op de eerste dag stond de combinatie wel 5% boven de nummer twee op de eerste plaats. De zaterdag stond in teken van de laatste selectie proef voor de kür. Ook deze proef wist de combinatie te winnen, met wel wat minder afstand op de nummer twee dus het werd nog spannend in de kür. Rocky stond er fijn aan in de kür al kwam hij in de galop soms iets achter de teugel wat voor een paar foutjes zorgde. Toch was het genoeg voor de overwinning. De huldiging was op het springterrein en Rocky LVD vond de aandacht weer fantastisch.

Ook hebben een aantal leerlingen van Linda buitengewoon gepresteerd. Zo werden Susan Stegehuis met Dorsano’s Sir Johnson in het Z1 en Mellany van den Vorstenbosch met Estoril in de klasse L2 Overijssels kampioen. Ashly Langevoort reserve Kampioen in het L2 en Mariska Meenhuis reserve kampioen in het Z2. Van harte aan iedereen die het zo goed gedaan heeft!

 


HTC Selectiedagen Dressuur voor Oost Nederland.

Iedereen heeft in een bepaalde mate talent en aanleg voor de dressuursport. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau binnen het grote kader wat dressuursport heet.   

Juist voor degenen die van mening zijn dat ze net dat beetje meer ruitergevoel hebben is het HTC in het leven geroepen. 

Het HTC staat voor het Hippisch Talent Centrum en hoopt voor getalenteerde jonge ruiters en amazones de springplank te zijn naar een toekomst in de hogere sport. En uiteraard richting het uiteindelijke doel, een bijdrage leveren aan de Nederlandse Topsport! Doormiddel van goede specialistische en wedstrijdgerichte lessen in de gereden discipline worden de ruiters en amazones van 10 tot 21 jaar klaargestoomd voor het hogere werk. 

Ook bij Linda Verwaal Dressage staat er weer een selectie voor de deur. In september zal er bij Linda Verwaal Dressage in Enter een selectiedag plaatsvinden. Voor 15 euro neem je deel aan deze selectie. Tenzij je op een concours een Wild Card hebt gewonnen uiteraard. Op deze dag wordt je beoordeeld door de ogen van Linda en een andere top dressuurruiter of amazone, Linda is zelf een begrip in de Nederlandse dressuursport en blinkt uit in haar eigen, coachende wijze van lesgeven. Linda heeft na haar opleidingen, zeker meer dan tien paarden succesvol de Licht Tour gereden, maar ook heeft ze twee paarden opgeleid naar het Grand Prix niveau. Momenteel timmert zij hard aan de weg met haar zwarte hengst Schatzmann, om tevens het Grand Prix doel te evenaren. 

Zoals je kunt lezen, kun je van Linda veel leren, en is het HTC de ultieme springplank om net dat ene beetje meer uit jezelf en uit jou paardensport te gaan halen. Schrijf je dus vooral in! 

Het HTC bied jou wanneer je geselecteerd wordt de mogelijkheid om gereduceerd 15 keer te lessen bij Linda Verwaal! Daarnaast zijn er 2 theorielessen, 2 extra leuke activiteiten; vorig  jaar zijn we naar Warendorf geweest, de paardenschool in Duitsland en is er een geweldige open dag geweest, dit jaar hebben we een prachtige open dag gehouden. Ook heb je 2 keer een regionaal ijkmoment en 2 keer een nationaal ijkmoment, om te meten waar je op dat moment staat. Tevens word je bijgespijkerd en bijgepraat op het HTC Blackboard voor Oost Nederland; Dressuur en is er een Facebook pagina waar de laatste nieuwtjes uiteraard met naam en toenaam op worden vermeld. Dus dit is ook erg goed voor je eerste stappen richting het jezelf leren promoten in de sportwereld. 

Kortom, heb jij talent, en wil jij dat beetje meer bereiken? Maar ben je bovenal leergierig en gemotiveerd? Geef je dan op voor de HTC selectie dag op … September bij Linda Verwaal Dressage in Enter. 

Houd de site www.lindaverwaaldressage.nl in de gaten om op de hoogte te komen van de datum en de inschrijf procedure.


Linda is genomineerd in de categorie Sportvrouw van het Jaar!

Een leuke verrassing was het, de brief die op de mat viel met betrekking tot de sportprijzen van de gemeente Wierden. Individueel zijn er prijzen te verdelen maar ook als team. Linda is genomineerd in de individuele categorie: Sportvrouw van het Jaar 2013. 

De driekoppige jury zal de winnaars en winnaressen bekend maken op 20 februari omstreeks de klok van 19.30 uur. Bij Zalencentrum het Anker in Wierden. Burgemeester Robben zal zelf de prijzen uit gaan reiken in de verschillende categorieën. 

Uiteraard houden we jullie via de site op de hoogte!


Linda is genomineerd in de categorie Sportvrouw van het Jaar!

Een leuke verrassing was het, de brief die op de mat viel met betrekking tot de sportprijzen van de gemeente Wierden. Individueel zijn er prijzen te verdelen maar ook als team. Linda is genomineerd in de individuele categorie: Sportvrouw van het Jaar 2013. 

De driekoppige jury zal de winnaars en winnaressen bekend maken op 20 februari omstreeks de klok van 19.30 uur. Bij Zalencentrum het Anker in Wierden. Burgemeester Robben zal zelf de prijzen uit gaan reiken in de verschillende categorieën. 

Uiteraard houden we jullie via de site op de hoogte!


Rocky op het NK

Het was prachtig weer afgelopen weekeinde 6 en 7 september op het NK in Ermelo. Rocky moest aan start komen in het Z1. In de voorselectie op vrijdag moesten we al als 4e starten. Rocky liet een hele fijne proef zien. De punten vielen een beetje tegen, dit vooral bij één jury maar toch wisten we ons als 5e te plaatsen voor de finale op zaterdag. Tijdens de finale liep Rocky netjes maar mocht iets spetterender, de punten waren netjes en het commentaar erg leuk. We behaalden een 9e klassering. Natuurlijk was een hogere plaatsing gewenst geweest maar met de 16 topcombinaties die meereden was ik vooralsnog erg tevreden met deze prestatie.


Boeve's K3 op dreef

Zondag 11 augustus werd er een subtop concours verreden in Veendam. Ik had voor deze wedsrijd Boeve's K3 Noir meegenomen. Het was een kleinschalig en relaxt opgezette wedstrijd, waardoor je goed de mogelijkheid had om je te concentreren. Boeve's K3 liep een fijne proef. De bodem was op sommige plaatsen wel wat zwaar wat ik aan hem kon merken. We behaalden een eerste plaats met bijna 67%.


Rocky Overijssels Kampioen

De Overijsselse of ook wel Regio Kampioenschappen werden dit jaar in Lonneker gehouden. De organisatie had goed haar best gedaan om er wat moois van te maken. maar doordat het springen en de dressuur ver van elkaar vandaan lagen was het een wat rustig concours.

Op de vrijdag moesten we de eerste proef rijden, er waren twee Z1 ringen waarvan er in iedere ring vijf deelnemers door mochten naar de volgende dag. Wij wonnen deze proef.

De volgende dag mochten alle finalisten starten. Er was nog al wat punten verschil doordat een jury heel laag en de andere jury juist hoog aan het punten was. Uiteindelijk mochten wij het grote lint om en werden we gehuldigd als Overijssels Kampioen.


Prix St. Georges debuut voor Schatzmann

Zaterdag 23 maart ben ik met Boeve's K3 Noir en Schatzmann naar Hünxe gereden om daar met beide paarden in de Prix St. Georges te starten. K3 liep in de proef niet heel fijn, hij was erg gespannen waardoor de oefeningen niet altijd fijn uit de verf kwamen. Uiteindelijk hadden we een percentage van 62,982%

Voor Schatzmann was het zijn debuut in de Prix St Georges. Hij had erg fijne stukken in de proef en liet hele goede oefeningen zien. Helaas vond hij de juryhokjes erg eng waardoor er in de buurt van de juryhokjes een aantal grote fouten ontstonden. Met Schatzmann had ik een percentage van 62,193%, met een paar flinke onvoldoendes maar ook heel veel achten. Ik heb ontzettend genoten van mijn proef en dit paard beloofd veel voor de toekomst.


Overwinning voor Boeve's K3 Noir in Gorssel

Zondag 10 maart ben ik met Boeve's K3 Noir in Gorssel gestart in de Prix St. Georges en de Intermediaire I. K3 liep daar 2 nette proeven, ik was zeer tevreden. Tijdens de Prix wisten we een tweede prijs te behalen met een score van 66,18%. In de Paardenkrant was de reactie van een jurylid te lezen, zij was zeer te spreken geweest over onze proef en met name de chique en plezierige uitstraling had haar aangesproken. De Inter I hebben we gewonnen, helaas was een jurylid wat minder te spreken over onze proef aangezien we een flink puntenverschil hadden tussen beide juryleden. Daardoor viel het percentage van 62,89% mij ook wel wat tegen.

 

 


Fijn gereden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen

Op vrijdag 8 maart mocht ik met Schatzmann starten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen ZZ-licht in De Meern. We moesten al erg vroeg op pad aangezien ik al als eerste moest starten. Ik heb erg fijn kunnen rijden kunnen rijden en met een score van 65,81% heb ik heel lang op de eerste plek gestaan. Uiteindelijk zijn we op een gedeelde vijfde plaats terecht gekomen en daarmee mochten we ook in de kür starten. Ook in de kür kon ik fijn rijden en was ik zelf erg tevreden. Door mijn fijne gevoel en de goede reacties van de kant vond ik echter de punten wel tegenvallen. Met een score van 66,5% wisten we een zevende plaats te behalen in de kür. De nederlandse Kampioenschappen hebben we afgesloten met een overall achste plaats met 66,16%


Savannah Brandes Overijssels Kampioen

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen voor pony's is HTC Talent Savannah Brandes Overijssels Kampioen geworden in de klasse M1-M2 cat. AB. Ze reed met haar B-pony Aragon een M2 proef en wist een score te halen van 64%. Savannah heeft zich hierbij geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 9 maart gehouden worden in De Meern. Wij willen Savannah van harte feliciteren met deze geweldige prestatie en willen haar heel veel succes wensen op de Nederlandse Kampioenschappen.


Jay weer aan start in Nederland

Onlangs was Jay weer in Nederland om aan de start te komen op concoursen en op zoek te gaan naar goede sportpaarden voor Taiwan. Jay kwam met Never Ending Dream aan de start in de klasses Z en ZZ. Ondanks dat hij in de parcoursen enkele balken had gaat hij met steeds meer gevoel en handigheid de parcoursen rijden. We zijn erg tevreden met de vooruitgang die hij boekt.


Artikel in Ros

In maart komt er een artikel over mij te staan in het paardenmagazine Ros.


Schatzmann reserve kampioen in de klasse ZZ-licht

Op vrijdag 1 februari werden de Overijsselse Indoor Kampioenschappen verreden in Genemuiden. Ik kwam daar aan de start met 2 paarden. In de klasse Z1 met Rocky LVD en in de klasse ZZ-licht met Schatzmann. Met Schatzmann wisten we Reserve Kampioen te worden. In de eerste proef was Schatzmann enigzins afgeleid door de paarden die in de wedstrijdhal gestald waren. Hierdoor kon ik zijn aandacht er niet volledig bijhouden en ontstonden er enkele fouten, die resulteerde in een derde plaats met 62,43%. De 2e proef wisten we ons te revancherenen met een percentage van 67,25% wisten we de kür op onze naam te zetten. Het uiteindelijke kampioenschap ging over het gemiddelde van beide proeven waardoor we Reserve Kampioen zijn geworden in de klasse ZZ-licht. Hiermee hebben we ook een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen verkregen. De Nederlandse Kampioenschappen zullen 8 maart plaatsvinden in De Meern.

Rocky LVD was tijdens de proef onder de indruk van de omgeving. Daardoor bleef hij wat timide in de proef. Met een score van 224 en 210 punten wisten we hier de 4e plaats te behalen.

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen waren ook een aantal lesklanten zeer succesvol. Kampioen in de klasse Z1 was Samantha van der Lof met Elin's Nonsisdador, en mag hiermee ook door naar het NK. Samantha lest momenteel via de HTC talententrainingen bij ons. Ook in de klasse Z1 wist Mariska Meenhuis een 3e plaats te behalen met Amon. Mariska staat 1e reserve voor het NK. In de klasse Z2 wist Inge Meijer Reserve Kampioen te worden met Don Amigo. Ook Inge heeft zich hierdoor geplaatst voor het NK. In de klasse M2 werd Ashley Langevoort met Dontruschels Kampioen en Susan Stegehuis met Dorsano's Sir Johnson werd Reserve Kampioen. Ashley heeft zich hierbij ook geplaatst voor het NK, Susan is 1e reserve.

Ik wil iedereen van harte feliciteren met de behaalde resultaten en Samantha, Inge en Ashley heel veel succes wensen op de Nederlandse Kampioenschappen!

 


Rocky LVD geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen

 Tijdens de kringkampioenschappen in Saasveld wist ik me met Rocky LVD te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Het was voor Rocky de eerste wedstrijd in de klasse Z1. Tijdens de 1e proef bleef ik nog iets te voorzichtig waardoor de proef iets te braaf was en we met 205 punten op de 7e plaats eindigde. De 2e proef heb ik echter gedurfder gereden en wisten we de proef te winnen met 216 punten. Er was een flinke concurrentie is de klasse Z1 maar we hebben ons wel weten te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Deze kampioenschappen vinden 1 en 2 februari plaats in Genemuiden. Dan zullen we ook met Schatzmann in de klasse ZZ-licht aan de start komen.

 


Rocky LVD 2e in de finale van het KNHS-SUBLI kampioenschap

Op vrijdag 28 december vertrokken wij met Rocky LVD naar Ermelo voor de finale van het KNHS-Subli Kampioenschap. Tijdens de eerste proef waarin ik zelf iets behoudend reed wisten wij ons te plaatsen voor de tweede proef met 75,80%. Tijdens de tweede proef wist ik zelf meer te rijden waardoor we meer konden laten zien. Dit resulteerde in een tweede plaats met 79,80%.

Rocky heeft zit dit seizoen erg fijn laten zien in het KNHS-Subli kampioenschap. Met deze proeven hebben we mooie ervaring opgedaan en heeft hij ook de kans gekregen om steeds sterker te worden. Komend jaar zal ik hem ook gaan starten in de Z1 proeven.

 


Fijne proef tijdens de Twente Cup in Denekamp

Tijdens de tweede wedstrijd van de Twente Cup in Denekamp wisten we een derde plaats te behalen met 66%. Schatzmann liep erg fijn, her en der maakten we nog een foutje maar hij komt steeds beter aan elkaar en daardoor kunnen we de oefeningen steeds beter uitvoeren.

Een paar dagen later mochten we rijden tijdens het concours van de Shining Star Stables bij Indoor Twente. Schatzmann was onder indruk van de entourage. Door de spanning kon ik Schatzmann niet voldoende aan elkaar houden waardoor het beeld waarschijnlijk wat onrustig werd en de juryleden hun punten niet helemaal kwijt konden. Desondanks was het een mooie ervaring en hier kunnen we weer mooi op verder trainen.

 


Eerste wedstrijd van de Twente Cup van start in Wierden

 

Afgelopen vrijdag, 12 oktober vond in Wierden de eerste wedstrijd van de Twente Cup voor ons plaats. Ik rij in de Twente Cup mee met 2 paarden. Schatzmann in het ZZ-licht en Sir Sinatra in het Z1.

Schatzmann was erg fijn tijdens het losrijden, echter in de ring raakte hij de weg kwijt en kregen we grote fouten waardoor we niet konden scoren.

Sir Sinatra liep een zeer goede proef. Hij liep voor zijn tweede wedstrijd de proef al erg gemakkelijk door en voelde zeer sympathiek aan. In een erg grote Z1-groep met een aantal zeer goede combinaties, wisten we een 5e plaats te behalen met 210 punten. Ik ben zeer tevreden met het resultaat van deze hengst.

 

 


Ruime overwinning voor Rocky LVD tijdens de Subli Cup Assen

Afgelopen zaterdag 6 oktober zijn we met Rocky LVD naar Assen gereden voor de Subli Cup. Nadat we de hele week veel regen hadden gehad kwam het zonnetje mooi door en kwamen wij al in een goede stemming onderweg naar Assen. Rocky LVD was erg fijn te rijden en liep op een hapering in de uitgestrekte draf na een foutloze proef. De proef werd ook zeer gewaardeerd door de juryleden en wij wisten de proef te winnen met een score van 75,2%, hiermee stonden we ook ruim 5% boven nummer 2. Ik was ook zeer blij met het commentaar van de jury: Rocky LVD is een heel goed paard, met drie goede gangen, hij heeft een hele mooie zelfhouding en is goed bevestigd in de oefeningen.

 

 


Druk maar succesvol weekend in Haaksbergen

Afgelopen weekend vond van 14 september tot en met 16 september het jaarlijkse concours om de Zilveren Ster bij de Sterruiters in Haaksbergen weer plaats. Alle dagen zijn we daar aan de start gekomen waarbij ik met Sir Sinatra en Abigail voor het eerst uitbracht op concours, beide in de klasse Z1. Over beide paarden ben ik zeer tevreden, Sir Sinatra was erg fijn en ook zeer braaf en wist in zijn 2e proef een 2e prijs te behalen met 224 punten. Abigail mocht twee dagen mee doen en was erg onder de indruk van alles. De tweede dag pakte ze echter al beter op en dit resulteerde in een 6e prijs met 220 punten en een 4e prijs met 213 punten.

In de klasse Z2 kwamen we met Schatzmann aan de start, vrijdag liep hij fantastisch en wist hij met overmacht beide proeven te winnen met 235 en 229 punten. Door onze 1e prijs hadden we ons ook geselecteerd voor de finale die op zondag plaatst zou vinden. In de finale werd de kür verreden. Schatzmann liet zich er fijn zien in de kür maar helaas hadden we ook een aantal foutjes waardoor we buiten de prijzen vielen. We wisten echter wel de pubieksprijs te winnen dus toch een mooie zege voor onze kür.

 


PAVO HTC selectiedag

Aanstaande maandag 17 september zal er bij ons op stal een selectiedag plaatsvinden van Het PAVO HTC. Tussen 16.00 en 20.00 zullen er 14 jonge talenten strijden om een plek in de talententrainingen die vanaf oktober gegeven zullen worden.

PAVO HTC richt zich op ruiters en amazones met de ambitie om de top in de paardensport te bereiken. Hippische talenten in de disciplines dressuur, springen en SGW-talenten biedt Pavo HTC training en begeleiding. Ruiters en amazones tussen de 10 en 21 jaar kunnen hieraan mee doen. Voorwaarde om Pavo HTC talent te worden is dat je onderwijs volgt. Verder moet je een eigen(minimaal C) pony of paard hebben. En actief zijn met wedstrijden rijden, van L tot ZZ-niveau. Tijdens de selectiedag zullen een aantal amazones geselecteerd worden die de komende maanden door ons begeleid zullen worden.

 


Een succesvolle Hippiade voor Schatzmann

Afgelopen vrijdag 7 september begonnen in ermelo de Nederlandse kampioenschappen in de basis dressuur, de Hippiade. In totaal waren er in de klazze Z2 48 deelnemers en die werden op vrijdag verdeeld in 2 groepen. Van beiden groepen mochten er 6 deelnemers door naar de halve finale op zaterdag. Ik reed een fijne eerste proef met Schatzmann. In mijn groep wist ik een 4e plaatsing te behalen met een score van 65.69% De volgende ochtend mochten de beste 12 over rijden en we om 9.15u al starten. Ik reed wederom een nette proef en was iets teleurgesteld over de mijn score van 62.84% maar het bleek dat de jury redelijk laag had ingezet. We belandden op een 7e plaats waarmee we ons hadden geselecteerd voor de finale. De beste 8 deelnemers moesten in de finale een Kur rijden en de punten van de proef die ochtend telde mee. Ik had heel veel zin in de Kur en Schatz voelde goed aan in het losrijden. Het draf gedeelte ging goed en bleef hij mooi constand maar eenmaal in de galop begonnen er spanningsfouten te ontstaan en kon ik hem er niet mooi aan houden. Het doel om een hogere plaatsing te bemachtigen viel hierdoor in duigen, maar nadat die teleurstelling voorbij was moet ik zeggen dat ik super tevreden ben over onze prestatie en heb genoten van deze mooie wedstrijd.


Boeve's K3 zeer goed in Almelo

Op 2 september jongstleden ben ik naar Almelo gereden met de ruin Boeve's K3 Noir. We kwamen aan start in de Prix st. Georges en de Intermediare I. Boeve's K3 Noir presteerde goed in de Prix st. Georges waar hij een een mooie score van precies 65% en daarmee op de 6e plaats kwam. In de Inter deden we er een schepje bovenop en kregen we 66.58% en een tweede plaats!


Schatzmann Overijssels Kampioen!

Afgelopen weekeinde 17 en 18 augustus werden in Ambt Delden de Regiokampioenschappen gehouden. Dit was voor ons een ideale plek aangezien het niet meer dan een kwartier rijden was. Ik startte met Schatzmann in het Z2. Op vrijdag liep hij een zeer fijne proef en won hij deze met overmacht met gemiddeld 227 punten. Op zaterdag liep hij ook een hele fijne proef waarin een paar schoonheidsfoutjes zaten en met een gemiddelde van 217 stonden we op een gedeelde eerste plaats. Het werd dus spannend in de beslissende kür. Hij liet zich fijn rijden bij het losrijden maar liep in de kür niet zoals ik van hem gewend was. Later bleek dat hij net voor het binnengaan van de ring een ijzer had verloren. Dit merkte ik vooral in het draf gedeelte. Gelukkig haalde we het in het galop gedeelte weer in en mede door de fijne score op mijn muziek en choreorafie konden we toch het kampioenslint in ontvangst nemen.


Leerlingen Top resultaten

Op de Overijsselse of ook wel Regiokampioenschappen hebben mijn leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Zo reed Inge meijer zich op vrijdag naar een 2e plaats in het Z1 Helaas reed zij op Zaterdag teveel fouten en mocht niet door. Susan Stegehuis won op vrijdag met overmacht in haar rubriek in het M1 en in diezelfde groep werd Ashley Langevoort 2e. Ook Mariska Meenhuis reed in haar eerste proef M1 met grote afstand op kop waarin ook Marjolein Rattink zich als 4e plaatste voor de finale van zaterdag. Ik heb de dames tijdens hun finale op zaterdag gesupport en daarin kwam Mariska Meenhuis als winnaar uit de bus en Marjolein Rattink als reserve! Ik heb genoten van alle 4 combinaties want het was een zeer goed rijdende groep.


Opnieuw super scores voor Schatzmann

Afgelopen woensdag 8 augustus zijn we naar Manege Snorrewind gereden voor een leuk opgezet avond concours. Schatzmann begint steeds beter in vorm te komen. Het losrijterrein was mooi groot en rustig zodat ik mij op een fijne manier kon voorbereiden op de 1e proef. Dit wierp zijn vruchten af. met 244 punten en dus bijna 72% wonnen we de proef. Ook de tweede proef ging netjes en zetten we de zegenreeks voort met 235 punten. dit was weer een mooie voorbereiding op de overijsselse kampioenschappen.

 


Rocky LVD derde in de Subli Cup Zevenaar

Vrijdag 3 augustus heb ik met Rocky LVD gereden in de Subli Cup in Zevenaar. Helaas was onze voorbereiding niet al te best waardoor Rocky LVD niet fijn losgereden voor de proef. Hierdoor was Rocky LVD erg heet in de proef en ontstonden er enkele fouten. Rocky reageerde daarbij ook nog op de onrust die er om de baan heen was. Dus al met al verliep het allemaal niet erg fijn. Uiteindelijk konden we nog wel met een 3e prijs en 70,2% huiswaarts keren. In de tussenstand staan we nou op de 2e plaats.


Schatzmann kringkampioen Z2

Tijdens de outdoor kringkampioenschappen in Lattrop wist ik met Schatzmann outdoor kringkampioen te worden in de klasse Z2. Schatzmann liep heel goed en met 227 en 224 punten konden we de kampioenschapssjerp in ontvangst nemen. We gaan ons nu voorbereiden op de Overijsselse Kampioenschappen die op 17 en 18 augustus zullen plaatsvinden in Ambt Delden.


Schatzmann gooit hoge ogen tijdens de Amarant dressuuravonden

Tijdens de Amarant dressuuravonden in Haaksbergen wist ik met Schatzmann weer beslag te leggen op de de 1e prijs in de klasse Z2. Met 237 punten bleven we net onder de 70%. Schatzmann stond er fijn aan en hij wordt steeds sterker en kan steeds meer gedragen blijven in de proef. Na de gewone proef hebben we ook nog een kür op muziek gereden. In de kür liep Schatzmann ook zeer fijn. Helaas bleek alleen dat we de verkeerde CD met muziek mee hadden genomen. Onlangs hadden we het slotstuk van de kür veranderd, jammer genoeg hadden we de oude kür meegenomen waardoor ik het laatste stuk van de kür onverwachts moest improviseren. Dit heeft me een aantal punten gekost waardoor we uiteindelijk op de 3e plaats eindigde.


Rocky LVD aan kop in de tussenstand om de Subli Cup

Tijdens de selectiewedstrijd van de Subli Cup in Exloo wist ik met Rocky een 2e plaats te bemachtigen met een score van 74,6%. Ondanks dat Rocky de voorgaande week niet echt helemaal fit leek en wat last had van de omslag van het weer wisten we een fijne proef neer te zetten. Helaas heb ik zelf nog wat punten weggegeven aangezien ik de proef nog niet helemaal fijn voor elkaar had. We gaan thuis weer hard aan de slag om de proef te verbeteren zodat we kunnen proberen om onze kop positie in de tussenstand kunnen behouden.

 


Grote belangstelling voor trainingen vanuit Taiwan

Afgelopen weken hebben we veel bezoek vanuit Taiwan bij ons op stal. Allereerst kwam Jay om in Rijssen op concours te starten. Jay heeft goed zijn best gedaan en ging uiteindelijk met een plaatsing in het L naar huis. Jay had ook een groom mee genomen die nog een week langer in Nederland gebleven is om mee te lopen op stal om hier wat meer ervaring op te doen. Zij is inmiddels afgewisseld door twee trainingsklanten waarvan er een meerdere weken hier zal verblijven. We zijn erg blij met deze belangstelling uit Taiwan, de mensen zijn erg leergierig en zijn zeer gedreven om de paardensport in Taiwan naar een hoger niveau te tillen.


Waterballet in Kootwijk

Afgelopen zondag 8 juli zijn we met 3 paarden naar de mooie terreinen van Kootwijk gereden. Als eerste kwam ik aan start met Schatzman. Het regende helaas toen ik mijn proeven reed en ik was een beetje bang dat het te glad zou zijn voor mijn grote Schatzmaan maar gelukkig waren de banen nog goed te rijden en behaalde we 224 en 233 wat goed was voor twee keer een tweede plaats. Met een andere outfit op Rocky voor de Sublicup 5 jarige dressuurpaarden. Rocky liep super en behaalde 80,4% en een eerste plaats. Helaas weer in de regen en dus opnieuw andere kleren aan voor Boeve's K3 Noir in de Prix st Georges. Het bleef droog en K3 liet een hele fijne foutloze proef zien. De score van 62.70 was niet voldoende voor een plaatsing maar ik was super blij met de proef en hoe hij zich liet rijden. Als laatste van mijn te rijden proeven en van de Inter I ging ik de baan in met K3. Helaas kregen we toen een wolkbreuk. Het waaide flink en het water kwam met emmers naar beneden waardoor ik besloot af te groeten. Ondanks mijn natte pakken van de dag konden we tevreden huiswaards


Kijk naar een leuke compilatie van de show in Taiwan

Hier hebben de link van de compilatie van de show die we in Taiwan hebben gegeven.

 

http://www.youtube.com/watch?v=k-j012mS8nU&feature=share

 

 


Goede prestaties tijdens de Brabantse Ruiterdagen

Afgelopen weekend kwam ik met Schatzmann van start tijdens de Hoefslag Dressuur Trophy in Oudenbosch. Tijdens de Hoefslag Dressuur Trophy wordt er een Kür wedstrijd verreden tussen de 20 beste Z2 combinaties van Nederland. De eerste Kür die ik reed liep Schatzmann super fijn. Ik wist hiermee de 3 plaatst te bemachtigen met 70,25%, jammer genoeg had ik wel enig verschil tussen de beide juryleden namelijk 68,5% en 72%. De eerste drie ruiters mochten terug komen in de hoofdring om daar nog een keer voor dezelfde juryleden de kür te rijden. Alle drie de starters waren zeer goede combinaties, de punten lagen dan ook erg dicht bij elkaar. Ik heb het erg gaaf gevonden om met Schatzmann in de hoofdring te rijden. Schatzmann werd in de hoofdring spectaculairder, maar helaas ontstonden er hierdoor ook enkele schoonheidsfoutjes. Uiteindelijk wisten we al derde te eindigen met 68,1%.


Boeve's K3 Noir terug in de wedstrijdsport na zijn castratie

Afgelopen weekend zijn we met Boeve's K3 Noir voor het eerst na zijn castratie weer van start gegaan in de Lichte Tour tijdens de subtopwedstijd in Ermelo. Ik ben zeer tevreden over zijn optreden. Hij is zeer fijn te bewerken in de baan, maar na een kleine periode eruit geweest te zijn heb ik wel iets te voorzichtig gereden. In de Prix St Georges leverde dit mij 61,71% op en in de Inter I kreeg ik 62,17%


Monsterscore voor Schatzmann tijdens de Almelose Ruiterdagen

 Aangezien ik in de week van de Almelose Ruiterdagen in Taiwan zou verblijven heb ik maar een keer kunnen starten. Met Schatzmann kwam ik aan de start in de klasse Z2. Schatzmann wist een erg fijne proef te lopen en dat werd zeer gewaardeerd door de jury. Met een percentage van 71,2% wisten we, met een verschil van 8% met de tweede plaats, de proef te winnen.

 


Schatzmann aan start in de Hoefslag Dresuur Trophy

Komend weekend kom ik met Schatzmann aan de start in de Hoefslag Dressuur Trophy. Hierbij strijden de beste 20 Z2 combinaties van Nederland om de titel. Wij rijden daar een Kür op muziek en de beste 3 combinaties mogen terug komen in de hoofring op de Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch.

 

 

 


Jay wederom aan de start in Nederland

Volgende week komt Jay, een van de Taiwanese ruiters die wij begeleiden, weer naar nederland om hier concours ervaring op te doen. Hij zal starten op het springconcours in Rijssen. Wij wensen hem zeer veel succes en hopen dat hij een leerzame en succesvolle tijd hier in Nederland zal hebben.


Geslaagd bezoek aan Taiwan

Vorige week zijn we voor een paar dagen naar Taiwan geweest. Tijdens mijn bezoek heb ik de paarden getraind die daar onlangs vanuit Nederland aangekomen waren. Ook heb ik meerdere lessen gegeven aan mijn Taiwanese klanten. Als afsluiting van mijn bezoek is er een showavond gehouden. Het was voor het eerst dat er een zo'n dergelijke show gehouden werd in Taiwan. Tijdens deze avond heb ik 3 paarden in de dressuur voorgesteld en er werden tevens 2 paarden gesprongen waarbij ik ook enige begeleiding heb gegeven. Het was een zeer leuke avond en de bezoekers waren ook zeer enthousiast over ons optreden. Op de foto met Aito.

 


Zegetour met Schatzmann zet voort

Afgelopen weekend zijn we naar Marienheem gegaan met Schatzmann. Ik bracht hem uit in het Z2. Ook dit maal wisten we twee keer de eerste plaats te bemachtigen. Ondanks dat de banen wat bergachtig waren heb ik fijn kunnen rijden. De eerste proef moest ik er iets meer aan blijven maar de tweede proef leek het allemaal bijna vanzelf te gaan. Ik was zelf zeer tevreden over de proeven. Het eerste jurylid was ook zeer tevreden met mijn proef en beloonde die met 67,6%, de jury van de 2e proef had echter een compleet ander beeld van mijn paard en mijn proef. Waar ik vond dat ik fijn gereden had was hij best negatief over de meeste punten, uiteindelijk kreeg ik voor deze proef 61,1% wat nog wel goed was voor een eerste plaats. Vooral vergeleken met onze scores te afgelopen tijd vielen deze scores mij erg tegen. Ik ben erg blij met de vorderingen die Schatzmann en ik de laatste tijd maken. We hebben nog een klein aantal wedstrijden Z2 opgegeven en zullen dan de overstap maken naar het ZZ licht.


Zurona drachtig

Wij hebben onze keur elite merrie Zurona (Negro x Vincent) weer laten dekken en onlangs is zij ook drachtig bevonden. Zurona is gedekt door de hengst Charmeur (Florencio x Jazz). Charmeur is een dressuurpaard met een fantastisch silhouet, veel zelfhouding en zeer goede basisgangen. Hij heeft een zeer uniforme collectie nakomelingen en komt uit een predikaatrijke bloedlijn, wij denken dat hij erg goed zal passen bij onze Zurona die ook uit een zeer predikaatrijke bloedlijn komt.


Boeve's K3 Noir gecastreerd

Onlangs hebben we Boeve's K3 Noir laten castreren om hem volledig te gaan richten op de sport. Boeve's K3 Noir zit na de castratie weer super in zijn vel en lijkt weinig last te hebben gehad van de castratie. We gaan hem rustig weer opbouwen naar zijn niveau waarna we weer met hem aan de start zullen verschijnen.

 


Leuke clinic tijdens de HTC dag in Ermelo

Afgelopen zaterdag heb ik samen met lesklant Mariska Meenhuis een clinic verzorgt tijdens de landelijk HTC dag in Ermelo. Onder begeleiding van Gera van Lent gaf ik een clinic met het Lichte Tour paard Sylvester (v. Lancelot) van Inge Meijer en met Mariska Meenhuis met haar Z1 paard Amon (v. Solitair). Onder grote belangstelling van de geselecteerde talenten van het HTC wisten wij in grote lijnen de opbouw van een jong paard naar de Lichte Tour in woord en beeld over te brengen. Daarna mochten de toekomstige talenten zelf een proef rijden die onder andere door mij gejureerd werd. Ik vond het erg leuk om aan deze dag mee te werken, ik denk dat het zeer goed is dat er tegenwoordig voor de talenten deze begeleiding mogelijk is om de topsport naar hoger niveau te brengen.

 


Dubbele winst voor Schatzmann in Rijssen

 

Tijdens de Rijssense dressuurdagen kwamen we weer aan de start met Schatzmann in de klasse Z2. Ik heb fijn kunnen rijden met Schatzmann, ik kon hem mooi gesloten houden en hij bleef zeer goed gedragen in beide proeven. De juryleden waren ook zeer tevreden over onze proeven wat resulteerde in twee eerst plaatsen met 67,9% en 69,4%. Hiermee wisten wij ons ook te plaatsen voor de finale op zaterdagmiddag. Zaterdag hadden we al een druk programma omdat ik ook nog naar de HTC dag in Ermelo moest. Toen ik in Rijssen aan kwam stond Schatzmann al op mij te wachten. Helaas kreeg Schatzmann spanning en kwam hij niet goed uit de verf, met 61,18% vielen we buiten de prijzen in de finale.

 

Een aantal lesklanten wisten ook zeer goed te presteren tijdens de Rijssense dressuurdagen. Susan Stegehuis behaalde een 1e en een 2e plaats in de klasse M1. Mariska Meenhuis behaald een 3e plaats in het ZZ-licht, een 1e plaats in de Z1 en een 4e plaats in de M1. Nienke Borkent werd twee keer tweede in het M1. En Kirsten Nieuwenhuis werd met de door ons opgeleide Christa twee keer zesde in de klasse B.

 

 


Clinic tijdens HTC dag in Ermelo

Zaterdag 26 mei zal ik met Schatzmann een clinic geven tijdens de HTC dag in Ermelo. Het Pavo Hippisch Talentencentrum [Pavo HTC] richt zich op de ontwikkeling en begeleiding van jonge hippische talenten in dressuur, springen en SGW, met als  doel de kweekvijver voor de hippische topsport zijn. Op 26 mei organiseren ze een landelijke HTC dag waarbij alle talenten van het HTC de mogelijkheid krijgen om 's morgens een training te volgen en 's middags een proef of een parcours te rijden waarbij ze na afloop persoonlijk commentaar krijgen van de jury. daarnasst zullen er gedurende dag enkele clinics en workshops te volgen zijn voor de talenten.


Jay niet onverdienstelijk aan de start in Vriezenveen

Afgelopen week was Jay, een van de Taiwanese ruiters die wij begeleiden, weer in Nederland. Hij kwam tijdens het springconcours in Vriezenveen aan de start in het L en M springen. Van de zeven parcoursen die hij heeft gereden reed hij er 5 foutloos. en tijdens de finale wist hij een vierde plaats te behalen. We zijn er erg trots op dat Jay het goed doet op de Nederlandse concoursen en voor hem is het een goede manier om ervaring op te doen.


Succesvolle start met Schatzmann in Wierden

Tijdens het concours in Wierden wisten we een eerste en tweede plaatst te behalen met Schatzmann in de klasse Z2. Tijdens de eerste proef ontstond er veel spanning toen Schatzmann alleen over bleef op het terrein. Hierdoor ontstonden een aantal foutjes en een score van 64,7% was goed voor een tweede plaats. De tweede proef moest verreden worden naast een enge sloot. Hier wist ik echter wel de aandacht van Schatzmann erbij te houden en met een score van 63,8% wisten we deze proef te winnen.


Wederom dubbele winst voor Schatzmann en winst in de Prix St Georges met Boeve's K3 Noir

Tijdens het concours in Diepenveen wisten we met Schatzmann beide proeven in de klasse Z2 te winnen. Schatzmann liet zich super rijden en liep 2 foutloze proeven. Ik kan echt genieten van dit paard dat zo graag voor je wil werken. Beide proeven wisten we 68,5% te behalen en in de 2e proef stonden we daarmee 4% boven de nummer twee.

Met Boeve's K3 Noir konden we in de Prix St Georges met 64,74% beslag leggen op de 1e plaats. ik kon hem fijn aan de hand rijden en krijg steeds meer de kans om sterker te rijden. Tijdens de Intermediaire I probeerde ik er meer uit te halen. Helaas kregen we hierdoor meer spanning waardoor er een aantal fouten ontstonden. Uiteindelijk wisten we nog 63,03% te behalen maar hiermee wisten we geen prijs te bemachtigen.

 


Goede resultaten in Schaijk voor Schatzmann en Rocky LVD

Afgelopen dinsdag zijn we met Schatzmann en Rocky LVD gestart in Schaijk. Schatzmann wist beide proeven in het Z2 te winnen met 65% en 65,59%. Ondanks dat Schatzmann nog wat sterker mag worden begint hij zeer fijne proeven te lopen. De juryleden waren ook weer zeer te spreken over zijn verrichtingen al zijn er nog wel enkele kleine aandachtspuntjes. Rocky LVD wist een gedeelde 2e plaatst te bemachtigen in de Subli Cup met 70,6%. Rocky LVD begint zich fijn te ontwikkelen en gaat zijn lijf steeds beter te gebruiken.


Merrie veulen voor Babouche

Onlangs is ons 2e veulen van dit jaar geboren. Onze Babouche (v. Sydney) kreeg een prachtig merrieveulen van Ampère. Babouche had ons een klein beetje verrast met de geboorte van haar veulen en had de geboorte van haar 1e veulen in haar eentje gedaan. Alles is gelukkig goed verlopen en het veulen begint zich al mooi te ontwikkelen en loopt al heerlijk te swingen in de wei. We zijn zeer content met onze veulens van dit jaar en hopen hier 2 mooie aanwinsten voor de toekomst te hebben.

 

 


Hengstveulen voor Zurona

Afgelopen nacht is ons eerste veulen geboren. Het is een hengstveulen van Bretton Woods uit onze merrie keur elite Zurona (Negro x Vincent). het veulen is vannacht om 1 uur geboren en binnen de kortste keren ging hij in de benen en al vrij snel wist hij te drinken bij zijn moeder. Wij zijn erg blij met dit mooie donkere veulen van Bretton Woods, een topper voor de toekomst!


Taiwanezen in Nederland

Afgelopen weken waren weer vrienden uit Taiwan op bezoek in Nederland. Ze kwamen naar Nederland om te kijken naar paarden en om ook weer enige ervaring op te doen. Ik heb ze kunnen helpen in de training met een aantal door hun aangekochte paarden enwas er ook de mogelijkheid om te  starten op concours. Jay heeft niet onverdienstelijk gereden op concours in Albergen waar hij met 3 paarden gestart is. Op de laatst dag heeft hij daar zelfs zijn eerste Z parcours gereden, helaas had hij een verkeerd ingeschatte sprong maar verder wist hij foutloos te blijven. Inmiddels zijn zij weer terug naar Taiwan om met de opgedane ervaringen daar weer verder te werken. En binnenkort zullen er weer een aantal paarden naar Taiwan vertrekken om daar uitgebracht te worden.


Dubbele winst voor Schatzmann

Op de laatste dag in maart hebben wij ons eerste outdoorconcours van dit jaar verreden. Ik kwam met Schatzmann in Vorden aan start in de klasse Z2. Ondanks dat Schatzmann met het losrijden vrij druk was hebben we een zeer fijne proef gereden. Beide proeven wisten we de 1e plaatst te behalen met 68,5% en 65,9%. Bij beide proeven kregen we zeer leuk commentaar van de juryleden die erg tevreden waren over de proeven.


Schatzmann 2e plaats in Marienheem

Afgelopen weekend zijn we met Schatzmann naar Marienheem geweest. Wij wisten hier een 2e plaatst te behalen met 65,23% in de klasse Z2. in deze proef wisten wij meerdere achten te behalen, helaas ook enkele onvoldoendes door een aantal fouten. Ondanks dat we nog steeds meer kunnen verbeteren krijg ik steeds meer controle in de proef en ben ik erg blij met de vooruitgang die Schatzmann boekt. Aangezien het Z2 in handicap werd verreden moesten we de 1e plaats afstaan aan Frank Hosmar die met Tiesto startte in het ZZ-licht en 65,43% behaalde.
 


Clinic Linda en Steven Veldhuis in Haaksbergen

Afgelopen zomer was er weer een prachtig concours georganiseerd in Haaksbergen. Het evenement zorgt voor een lang weekeinde dressuur genot. Ik mocht een clinic verzorgen samen met springruiter Steven Veldhuis. Het thema van de clinic; de verschillen en overeenkomsten van het trainen van een dressuur en spring paard.

Op deze link kunt u een paar stukjes van deze clinic bekijken

http://youtu.be/8MHwyZbXfck

 


Zurona hoogdrachtig

Door het niet doorgaan van vele concoursen door het Rhinovirus hebben de laatste tijd geen nieuwsberichten meer kunnen melden met wedstrijduitslagen. Wij kunnen u wel vertellen dat onze merrie Zurona deze week uitgerekend is en wij dus uitkijken naar ons 1e veulen van dit jaar. Zurona is drachtig van de hengst Bretton Woods. Ook verwachten wij dit jaar een veulen van Babouche, zij is gedekt door de hengst Ampère.


Volgend bezoek naar Taiwan weer gepland

Binnenkort ga ik weer een paar dagen naar Taiwan om te kijken hoe het gaat met de paarden die wij daarheen verkocht hebben. Ik zal dan de paarden ook zelf nog een keer rijden en ook nog een aantal trainingen geven. Ik ben erg benieuwd hoe de paarden het daar doen en of mijn klanten daar goede vorderingen gemaakt hebben.


Lichte Tour Marienheem met Boeve's K3 Noir

Afgelopen weekend zijn wij in Mariënheem in de Lichte Tour gestart met Boeve's K3 Noir. In Mariënheem hebben we 2 fijne proeven gereden met Boeve's K3 Noir. Helaas hadden we beide proeven wel kleine foutjes, waardoor er toch een aantal storingen in de proef kwamen. Vooral in de Inter I werden de foutjes streng aangerekend en de goede punten minder gewaardeerd waardoor vooral in deze proef de punten wel tegen vielen.


Boeve's K3 Noir mooie resultaten in Uden

Afgelopen dinsdag ben ik met Boeve's K3 Noir naar Uden gegaan en hebben we weer gestart in de Prix St Georges en Intermediaire I. Wij wisten daar een 3e plaats te halen in de halen in de Prix St Georges en een 2e plaats in de Intermediaire I. Boeve's K3 Noir weet ook in de Lichte Tour weer zeer constant te presteren en we zijn blij dat hij in zo'n korte tijd op dit niveau boven verwachting presteert.


Schatzmann derde tijdens Overijsselse Kampioenschappen

 

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen in Bathmen hebben we met Schatzmann een derde plek weten te behalen. Er was een goede kopgroep waardoor de concurrentie groot was. Helaas had ik zelf last van buikgriep en daardoor minder fijn mijn proeven kon rijden. Ik ben erg tevreden over Schatzmann, hij liep een erg fijne proef en kür. En daarmee kunnen we toch terug kijken naar een fijn resultaat. Helaas gingen er maar 2 combinaties door naar de Nederlandse Kampioenschappen waardoor de Kampioenschappen voor ons hier ophouden.

 

Mijn leerling Inge Meijer wist in de Z1 de kampioenstitel te behalen met Don Amigo. We feliciteren haar met dit behaalde resultaat en wensen haar veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen.

 

 


Dubbele winst met Boeve's K3 Noir in de Prix St-Georges en Intermediaire I

Afgelopen weekend wisten we in Assen dubbele winst te halen met Boeve's K3 Noir in de Prix St-Georges en Intermediaire I. De eerste proef wisten we de winst te behalen met 65,46%. Deze proef had naar mijn idee iets actiever gemogen en daarom heb ik de tweede proef met meer activiteit gereden. Dit werd gewaardeerd door de juryleden en Inter I wonnen we met 67.70% en daarmee kwamen we ruim 3% boven de nummer 2 in de groep.


Schatzmann Kringkampioen

Tijdens de indoor Kringkampioenschappen in Saasveld is Schatzmann Kringkampioen in het Z2 geworden. Het kampioenschap werd verreden over 2 proeven. De situatie in Saasveld was echter niet optimaal. Er werd gereden op een harde bodem en tijdens de 1e proef ontstond veel onrust door reparatie aan een pompsyteem in de rijhal. Hierdoor kregen we enige spanning in de 1e proef, maar desondanks vielen de resultaten in de 1e proef niet tegen. De 2e proef wisten we ons echter te herstellen en konden we een zeer fijne proef neerzetten die ons 70% opleverde en daarmee ook het Kringkampioenschap op onze naam schreven.

Na het behalen van deze titel gaan we met veel plezier toewerken naar de Regiokampioenschappen die 3 en 4 februari zullen plaatsvinden in Bathmen.

 


Rocky LVD naar de finale Subli Cup

Tijdens de finale Subli Cup vierjarige dresuurpaarden heeft Rocky LVD een gedeelde 7ste plaats weten te behalen. Wij zijn erg blij met dit resultaat van deze jonge nog in de groei zijnde Rocky LVD. Rocky LVD liep een zeer constante proef en liet hierbij zien dat hij bij de top van de vierjarige dressuurpaarden weet te scharen. Wij hebben zelf ook zeer veel vertrouwen in deze hengst en hopen in de toekomst veel meer van hem te kunnen laten horen.


Leuk artikel Hippisch Oost Nederland

In de laatste editie van Hippisch Oost Nederland is een interview met mij geplaatst. Mij werd daarin gevraagd een aantal dingen te beschrijven hoe je in de sport te top kunt bereiken en wat daarbij nodig is. Ook staan er wat technische tips over dressuurrijden in. Zelf vond ik het een eer om op de voorpagina te komen samen met onze 4 jarige hengst Rocky. Deze foto is gemaakt door Melanie Brevink.


Goede resultaten in de Twente Cup

Ook dit jaar hebben we weer meegestreden in de wedstrijden om de Twente Cup. Met Schatzmann hebben we in het Z2 een 2e plaats gehaald in de halve finale.  De volgende dag werd de goed bezette finale gereden. Vooral in de lagere klasses deden enkele zeer goede jonge paarden mee. Ik ben dan ook erg tevreden met onze 6e plaats in de finale van de Twente Cup.

Ook heeft een aantal lesklanten zeer verdienstelijk gereden in de finale. Mariska Meenhuis wist een 2e plaatst te bemachtigen met Amon (M1) en Inge Meijer werd 3e met Don Amigo (Z1)


Boeve's K3 Super in de Lichte Tour

Afgelopen weekeinde, 27 november om precies te zijn, ben ik naar Lonneker gegaan met Boeve's K3 Noir. We moesten als eerste combinatie van start. Boeve's K3 liep heel fijn en stond goed aan de hulpen. Hij liep de proef nagenoeg foutloos door. De juryleden zaten mooi op een lijn, en het commentaar was leuk. Ik weet dat er in de toekomst nog meer uit te halen valt. Met een eerste plaats in de Prix st. Georges en een tweede plek in de Inter I was ik heel erg tevreden.


Super scores op de Zilveren Ster in Haasbergen

 

Afgelopen weekeinde van 16 tot en met 18 september reden we naar Haaksbergen, naar het mooie dressuur concours de Ziveren Ster. We hadden aardig wat op ons programma staan. De paarden die de spits afbeten waren Schatzmann en Vancouver in get ZZ licht. Schatzmann die net weer zijn eerste concours mocht lopen debuteerde in het ZZ licht en deed dit zeer goed. Helaas met een 6e en een 7e plaats net buiten de prijzen maar wel beide in de 61%. Vancouver was met een 2e en 4e plaats zeer goed in vorm met boven de 64% en meer dan 66% waren we super tevreden.

Op Zaterdag beet Vanvouver de pits af met ook direct een winnende proef van meer dan 66%. In de tweede proef ontstond er wat spanning door de reclame borden wat ons aardig wat punten heeft gekost en werden we 7e met rond de 61% Schatzmann liep mee in de druk bezette Hoefslagcup. Hij behaalde daar een mooie 8e plaats. Rocky zette zijn beste beentje voor in de jonge paarden rubriek en met 70 punten niet in de prijzen maar zeer tevreden.

Zondagmiddag heb ik met Boeve's K3 Noir en Steven Veldhuis met zijn springpaard een leuke clinic verzorgd. Het thema was de overeenkomsten en vreschillen in de training van dressuur en springpaarden. Boeve's K3 noir liet zelfs zijn eerste 5 wissels om de pas zien. Na de clinic reed ik de Finale maet Vancouver. We reden een fijne kur en werden 2e met 67%. Ook hadden we de eer om de publieksprijs te winnen. Het was een geweldig weekeinde.

De laatste 2 weken heb ik een zeer goede steun gehad van mijn stagaires en van onze Taiwanese gast Ivy. Ivy heeft de tijd van haar leven hier in Nederland gehad met zo veel paarden gebeurtenissen in deze twee weken.

 

 


Show gehandicapten manege t'Zoekersveld

Afgelopen zaterdag 9 juli had ik met de hengst Boeve's K3 Noir een clinic. Samen met dressuur amazone Shirley Meijer op haar mooie zwarte ruin was het een leuke belevenis. Voor de paarden is dit een fijne oefening. Ze worden vaak erg braaf en gehoorzaam van een clinic en ik rijd het dan ook graag.

 


Debuut Boeve's K3 Noir Prix St. Georges

 

Afgelopen weekeinde 2-3 juli was een spannend weekeinde voor Boeve’s K3 en mij. We hadden ons debuut in de Prix St. Georges. Het is nog niet zo lang geleden dat we ons debuut in het ZZ Zwaar hadden en die klasse heeft hij met glans doorgelopen. In Kootwijk was het dan zover. Hij liep een nette proef met nog een aantal verbeter puntjes. we werden 5e met iets meer dan 61 %. Daarmee was ik heel tevreden. Op zondag vertrokken we naar Almelo, om voor de tweede keer in de Prix St George aan de start te komen. De proef was beter dan in Kootwijk en dat werd dan ook beloond met meer dan 62% en een vijfde prijs. Het was voor mij een zeer geslaagd weekeinde!.

 

 


Rocky 3e in Subli Cup

Tijdens het mooie concours in Kootwijk heb ik met mijn hengst Rocky meegestreden om de Subli Cup voor de 4 jarige. Het was zijn 3e concours en hij gedroeg zich super. Eerder was hij al een keer 2e en een keer net buiten de prijzen maar wel met 80%. Rocky liep een hele fijne proef .  Deze keer werden we derde met 74%. In Zevenaar hebben we binnenkort ons laatste optreden in de Subli Cup


Vancouver 2e en 3e in ZZ licht Kootwijk

We hebben het weekeinde van 2 en 3 juli een druk maar leuk concours schema gehad.

Op zaterdag zijn we naar Kootwijk gereden met K3, Vancouver en Rocky. We hadden hele fijne starttijden en alles verliep vlekkeloos. Als eerste was Vancouver aan de beurt.Vancouver heb ik te rijden van een van mijn klanten en hij is plezierig om mee te werken De eerste proef liep hij mooi foutloos door en daarin werden we 2e met meer dan 64%. In de 2e proef slopen er in het begin een paar slordige foutjes in maar eindigde de proef goed en werden we 3e met meer dan 62%. Ik ben zeer blij met de vorderingen van Vancouver


Geen topdag tijdens NK

Tijdens de kampioenschappen in De Steeg op zaterdag 11 juni verliep het voor mij en Boeve's K3 Noir niet zoals gepland. De training ging voorbeeldig en zelfs op het losrijterrein was ik zeer tevreden over het geheel. In de proef ging het echter mis. Boeve's K3 leek wat geïntimideerd door het terrein en sloot zich af. Ik moest hem een aantal keren bij de les halen waardoor er onvoorziene fouten ontstonden. Dit resulteerden in een 20e plaats. Helaas voor ons ging het kampioenschap op een niet al te vrolijke manier voorbij. Toch trainen we lekker verder richting de Prix St. Georges.


Boeve's K3 Noir naar het NK in De Steeg

Op 8 tot en met 13 juni worden de Nederlandse kampioenschappen gehouden.

Dit is tijdens outdoor Gelderland in de prachtige kasteeltuinen in De Steeg. De selectie wedstrijden werden georganiseerd in Almelo, Uden en de laatste in Ermelo.

Boeve’s K3 Noir heeft in de korte tijd dat hij ZZ zwaar loopt al super gepresteerd en heeft zich zeer goed weten te kwalificeren voor deze kampioenschappen. We hebben 50 plaatsingspunten weten binnen te halen en mogen dus ons beste beentje voor gaan zetten tijdens dit mooie concours

 


Goed concours Schaijk

In de maand mei hebben we een zeer gezellig druk concours schema. Na Uden, Schaijk en Diepenveen zijn we op dinsdag 10 mei nog een keer naar Schaijk gereden. Dit keer hebben we Utah (Ross), Vancouver en Rocky meegenomen.

De spits werd afgebeten door Utah. Hij had veel geleerd in Diepenveen en liep twee super proeven. Met ruim 65% en 66% hadden we een eerste en derde plaats te pakken. Het gevoel was al top en met zulke scores kan er niets meer mis gaan.

Als tweede hebben we Vancouver gezadeld. Ik heb hem 1 proef in het ZZ licht gereden. Hij liep nog geen foutloze proef maar scoorde toch al bijna 62% en werd in een grote groep 5e.

Als laatste heb ik Rocky LVD gereden. Rocky liep in Almelo al fijn maar nu met wat meer training was hij nog beter en oplettender. Helaas was het de amazone die doormiddel van een niet getoonde oefening er puntjes af had gehaald. Met 80% waren we meer den tevreden. Rocky was daarmee in een ruime groep met jonge toppers op een mooie 5e plaats geeïndigd. Wij konden zeer tevreden huiswaarts.


Concours Diepenveen

In het weekeinde van 8 mei zijn we naar Diepenveen gereden met de paarden Utah (Ross) en Boeve's K3 Noir.

Als eerste was K3 aan de beurt, hij liep twee goede proeven, al was zijn concentratie in Uden de week ervoor beter. In de eerste proef hadden we zeer veel punten verschil en eindigde ik bij een jury op de eerste en bij de ander op de  voorlaatste plaats. Dit is natuurlijk jammer maar het zijn nu eenmaal de nadelen van onze geliefde sport. In de tweede proef werden we 5e met ook zeer veel punten verschil maar weinig plaatsing verschil. Ik was zelf erg tevreden over het optreden van K3.

Als tweede in de ring was Utah. Het was voor hem een wat gespannen concours en voor mij een oefenrondje, om hem oplettend te maken voor de toekomst. Hij was in de tweede proef net buiten de prijzen en in de eerste proef niet erbij. Wel heb ik het gevoel dat hij zeer veel geleerd heeft.


Boeve's K3 Noir presteerd weer goed

Afgelopen Dinsdag 26 april zijn we met Boeve's K3 Noir en onze nieuwe troef naar Schaik gereden.

Boeve's K3 Noir heeft zichzelf weer goed laten zien in het ZZ-Zwaar. Ik ben heel blij met zijn resultaat. In de eertse proef zijn we naar de 4e plaats gereden met een score van 62,43%. In de tweede proef behaalde hij een hele mooie score van 65,29% en een zeer nette 2e plaats.

Vancouver had zijn eerste debuut in het ZZ-Licht. Ik was niet ontevreden maar de cominatie moet nog wat meer groeien. In de eerste proef behaalde hij een score van 60,00% en een 8e plaats. In de tweede proef behaalde hij een score van 59,43% en een 10e plaats.


Rocky L.V.D zeer goed in Subli Cup

 

Rocky L.V.D mocht afgelopen weekeinde mee naar het grote nationale concours in Almelo. Daar werd de Subli Cup verreden. Rocky L.V.D. scoorde 75% tijdens de 4 jarige rubriek. Hij vond het allemaal wel spannend maar deed super zijn best.


Boeve's K3 gaat steeds beter in het ZZ Zwaar

 

Afgelopen weekeinde 16 en 17 april had ik met een aantal paarden concours in Almelo. Het waren de voorselecties voor het KNHS outdoorkampioenschap. Boeve's K3 Noir beet de spits af op zaterdag. We reden in de klasse ZZ zwaar. Het was nog maar de tweede keer in deze klasse en het deelnemers veld was 34 man sterk. We scoorde in de eerste proef redelijk goed met 61,71% en eindigde daar op de 14e plaats. De tweede proef liep Boeve's K3 Noir een van zijn beste proeven tot nu toe we werden beloond met een 8e prijs. Ik hoop deze stijgende lijn vol te houden.


Debuut Boeve's K3 ZZ Zwaar

In het weekeinde van 2 april ben ik met de hengst K3 naar Schaijk gereden voor onze eeste ZZ Zwaar samen. In de eeste proef hadden we nog een paar stevige fouten, maar kregen we nog bijna 61%. De tweede proef verliep al meer volgens plan en scoorde we 64%. Nu op naar de voorselecties van de kampioenschappen.


Boeve's K3 Noir presteert goed in het ZZ licht.

Zondag 27 februari jongstleden ben ik met mijn paard K3 naar de Denekampse dressuurdagen gereden. Boeve’s K3 Noir zette zijn beste beentje voor. Dit resulteerde in een mooie 1e en 6e plaats.
In de eerste proef was Boeve’s K3 Noir fijn te rijden en scoorden we 63,71 %. De tweede proef liep hij voor mijn gevoel nog beter, hij stond er meer “aan”. Helaas vond de jury hem iets te kort in de hals en dat kostte ons zeer veel punten. Hij scoorde 60,29 %. We zullen nog een keer in de ZZ Licht ring verschijnen en vanaf april 2011 starten we ZZ Zwaar.

Tijdens de "Denekampse dressuurdagen" hebben dus mijn beide paarden hun beste beentjes voor gezet. Ross (Utah) liep een mooie tweede plaats in het Z2 en Boeve’s K3 Noir een eerste plaats in het ZZ Licht. Ik ben erg trots op ze!


Mijn toppaard Leon overleden.

Een jaar geleden heb ik besloten mijn Lichte Tour paard Leon (GoodtimesxCandyboy) zijn pensioen te geven. Hij ging samen met een ander paard, wat al gepensioneerd is, in Drenthe de weide op. Doordat het headshakings syndrome bij hem toch veel problemen opleverde, was het verstandiger om zijn sportcarrière te beëindigen. Hij heeft een jaar kunnen genieten van zijn pensioen. In februari hebben we moeten besluiten Leon in te laten slapen vanwege koliek.


Debuut Utah.

We hebben een nieuw paard op stal. Dit is de bruine ruin Utah. Utah is een nakomeling van de hengst Rossini. Afgelopen zaterdag, 26 februari, was het Utah's (met als concoursnaam Ross) debuut op concours tijdens de Denekampse Dressuurdagen in de klasse Z2.
In de eerste proef was hij nog een beetje onwennig en kwam hij achter het been. Uiteindelijk scoorde hij toch nog 211 punten en vielen we helaas net buiten de prijzen. De tweede proef gedroeg hij zich keurig en behaalden we samen een mooie tweede plaats met 221 punten. Hij was beter geconcentreerd en liet mij fijner de proef door rijden.


Jeugd op komst

Onze merrie's Zurona (Negro x Vincent elite) en Sierra (Contender x Landgraf) zijn dragend.

Zurona verwacht in april haar veulen van de hengst Oscar. Zij heeft eerder al een mooi veulen van Sir Oldenburg gegeven. Sierra zal in mei bevallen van een Florencio veulen. Ze heeft al een heel mooi veulen van Westpoint, naast haar veulens van diverse springhensten waaronder Quasimodo en Coconut Grove. De dames staan te genieten in de wei.

Op de foto de merrie Zurona.


Twente Cup Titel voor Phoenix

Afgelopen vrijdag 10 december werd de laatste selectiewedstrijd om de Twente Cup verreden.

Met de paarden Phoenix en Schatzmann stond ik in het Z1 en het Z2 bovenaan in de tussenstand. Helaas raakte Schatzmann de dag voor de wedstrijd geblesseerd en kon hij niet meestrijden. Phoenix daarentegen liep een nette proef en werd beloond met een 3e plaats. Mijn lesklant Mariska Meenhuis won het Z2. 

Van de 4 wedstrijden die verreden waren was ik met Phoenix degene met de beste resultaten en werden we 1e. We kregen een mooie statiedeken. Wat een mooi eindresultaat voor haar in het Z1, nu op naar het Z2!

De volgende dag hebben we voor de Finale gestreden. De beste 2 van elke klasse mochten tegen elkaar strijden. Phoenix liep een nette proef maar werd helaas daarvoor niet met voldoende punten beloond. Wel deden mijn lesklanten het heel goed; Kim Koops (L2) eindigde in de finale op een 2e plaats en Inge Meijer bezette in het M1 de 3e plek. Al met al dus toch een heel geslaagd concours.


Winst voor Rocky

Zondag 28 november jongstleden zijn we met de paarden Babouche, Christa, Rocky en Delphine naar Lonneker gereden voor de rijtest jonge dressurpaarden.

Rocky won de rubriek 3-jarigen met zeer hoge punten, zijn gemiddelde was een 7,2. Christa liep onder mijn stagiaire Esmee ook zeer braaf en verdienstelijk mee.

Delphine werd met de mooie score van gemiddeld 7.4 tweede in de rubriek 4 jarige. Babouche behaalde met een gemiddelde van 6,7 de 5e plek. De paarden hebben zich allemaal super gedragen en het was weer een leuke en leerzame ervaring voor ze.


Triomphe voor Schatzmann

Vrijdag 26 november jongstleden ben ik met Schatzmann en Phoenix naar Denekamp gereden. Dit was voor mij de tweede wedstrijd voor de Twente Cup. Schatzmann moest als eerste in het Z2 aan de slag. Hij won de proef met maar liefst 236 punten. Hij was wel iets gespannen met losrijden. Dit kwam doordat wij in dezelfde hal een paar weken ervoor samen een leuke show hadden gegeven. Na een half uur begon de spanning af te zakken. In het begin van de proef vond hij alles interessant maar tegen het einde van de proef was hij weer lekker ontspannen.

Daarna was het de beurt aan Phoenix. Zij ging in het Z1 aan de slag. Ze liep een fijne proef en liet goede vooruitgang zien. Ze wordt steeds fijner aan het been en ook steeds oplettender. We werden 2e met een mooie score van 227 punten. Het was weer een geslaagd en gezellig concours, maar wel erg koud.


Schatzmann superscore

Vrijdag 8 oktober was de eerste selectie wedstrijd voor de Twente Cup. Deze selectie wedstrijd werd gehouden op manege de Vossenbos te Wierden. De bak zag er mooi uit en het was leuk om er te rijden. Schatzmann, die zijn wedstrijd debuut in het Z1 deze zomer buiten had vond de entourage wel spannend maar bleef goed bij de les. Hij scoorde bijna 70% en kwam daarmee dik op de eerste plaats.

Ook Phoenix liep mee, zij loopt tijdens de Twente Cup nog Z1 en zal daarna de overstap maken naar de Z2. Het was een grote ring van meer dan 30 starters, waarin veel goede medestrijders deelnamen. Phoenix liep een goede proef, ze kreeg zelfs een 9 voor het binnenkomen. Met 220 punten eindigde we op de derde plek.


Schatzmann Overijssels kampioen!

Vrijdag 20 augustus ben ik met de merrie Phoenix en de hengst Schatzmann naar Wanneperveen gereden om aan de eerste selectie dag van de Overijsselse Kampioenschappen deel te nemen.

De paarden liepen fijn en we konden in beide ringen met een zege afsluiten. De volgende dag was het weer vroeg aanwezig zijn voor de finale. Deze werd beloond! De paarden liepen beide een zeer gehoorzame en fijne proef. Ik heb kunnen genieten tijdens het rijden en dat werd dan ook beloond. We werden Kampioen en reserve Kampioen.

Het was een zeer geslaagd concours